dinsdag 3 mei 2011

Primordial: redemption at the puritan's hand


Op het nieuwe album van primordial zit ik al even te wachten. Primordial is namelijk een van de betere hedendaagse bands. Ze zijn ooit begonnen als een iets of wat vreemde black/death metal band, en hebben zich sinsdien ontwikkeld tot een band waarin sfeer, opbouw en intensiteit de belangrijkste kenmerken zijn. Een ander zeer belangrijke factor voor het geluid van deze band is de zangstijl en het speciale stemgeluid van A.A. Nemtheanga

Dit album opent met het nummer "no grave deep enough" en dat is eigenlijk een slechte zaak. Want dat is  het minste nummer van deze cd. Versta me niet verkeerd, dit nummer is nog steeds veel beter dan het gemiddelde nummer van een andere band. Het probleem met dit nummer is dat het een te rechtlijnige opbouw heeft en dat er iets te veel aggressie in vervat zit. Dat gaat een beetje ten koste van de naargeestige sfeer die Primordial normaal gezien oproept. De andere zes nummers zijn echter weer om je vingers bij af te likken.Vooral "the mouth of judas" en "death to the gods" zijn prachtige nummers.  Zeer mooie, lange muziekstukken die er in slagen om je volledig in de sfeer op te zuigen.

Als je Primordial nog niet kent, zou ik ze zeker eens checken als je van goede, intense meeslepende muziek houdt. En als je ze wel al kent, zal je deze plaat wel al op je verlanglijstje hebben staan.

1 opmerking: