donderdag 26 mei 2011

crowbar: sever the wicked handSever the wicked hand is het meest recente studioalbum van de Amerikaanse band Crowbar. De drijvende kracht achter Crowbar is Kirk Weinstein, die ook nog actief is in Down en Kingdom of sorrow. Al deze bands hebben gemeen dat ze trage dreigende muziek maken.


Kirk Weinstein

In Crowbar mixt Kirk Weinstein trage doom metal/ stoner stukken met snellere agressievere hardcore stukken. De zang is typische stonerzang maar met een agressief randje eraan. De hele sound, van de zeer laag gestemde gitaren, over de zang tot de kale en brute productie, ademt een ingehouden woede uit. En dat maakt deze plaat echt een verslavende plaat.

Het verschil tussen deze plaat en de vorige crowbar plaat is dat er aan deze plaat duidelijk gewerkt is. De hardcore en doom/sludge stukken zijn perfect ge├»ntegreerd in prachtige nummers. Ook kan ik met de beste wil van de wereld geen enkel slecht nummer aanwijzen. En dan zijn de nummers nog eens zo catchy dat ze in je hoofd blijven rondspoken.

Iedereen die van goede, trage en zware muziek houdt, zou deze band beter eens uitchecken. Mensen die van bands als Down, Mastodon, Triptykon of latere Celtic frost houden moeten hier zeker eens naar luisteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten