vrijdag 20 mei 2011

black mountain: wilderness heartBlack mountain is een band die ik heb leren kennen door deze topic op de nummer van de dag blog. Ik ben die band dus meteen eens gaan uitchecken. En ik moet zeggen dat ik dit een zeer fascinerende plaat vind.

Wilderness heart is de derde plaat van de canadeese band Black mountain. En het is een heel afwisselende plaat geworden. De stijl van de nummers loopt echt heel ver uiteen. Tussen de vieze punky rock 'n roll van "Let's spirits ride" en de melancholische aan Lee hazelwood en Nancy sinatra herinnerde ballade "buried by the blues" kan je een half sterrenstelsel kwijt, maar toch klinkt het op de een of ander manier als nummers van een band.

Black mountain hebben een stijl gekristaleerd uitt invloeden van zowel jaren 90 indie als Pearl jam, buffalo tom,pj harvey en afghan whigs, als van jaren 70 iconen als led zeppelin, niel young, fleetwood mac en The band. Ook dingen als het hiervoor al vermelde lee hazelwood en nancy sinatra hoor je hier en daar wel terug.(vooral in de keyboards en in de man/vrouw samenzang) In de latere wat rustigere nummers op deze plaat hoor je ook duidelijk verwantschap met moderne donkere country zoals Hank Williams III, Jace Everett (true blood theme) of Jamey johnson. Maar toch hebben ze een stijl die als Black mountain klinkt.

Black mountain is een band die je zeker eens een kans moet geven als je van met americana doorspekte bluesy rock houdt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten