woensdag 18 mei 2011

Lanfeust Odyssey: het raadsel goud-azuur.Na de reeksen Lanfeust van troy en lanfeust van de sterren is dit de derde Lanfeust reeks door Arleston en Tarquin. Veel van de strips van Arleston spelen zich af op de fantasy wereld Troy, waar iedereen geboren wordt met een magische gave.

In deze reeks komen Lanfeust en Hebus terug op Troy na een lange tocht door het heelal. Een tocht die voor hen maar een jaar of zo geduurd heeft, maar die voor de rest van zijn wereld 18 jaar geduurd heeft. De wereld is natuurlijk wel heel wat veranderd op die periode. Zo is Cian het vroegere vriendinnetje van Lanfeust, ondertussen getrouwd met Ridder Goud azuur en heeft ze 10 kinderen. En het kasteel waar zij in woont, wordt bedreigd door een onbekende kracht. Dus gaan Lanfeust en Hebus helpen.

Het verhaal wordt verteld in twee boeken, die samen iets meer dan honderd pagina's stripverhaal bevatten. Natuurlijk wordt de hoofdverhaallijn weer afgewisseld met veel absurde situaties, en vreemde personages. De Lanfeust reeks is in de tijd door Arleston bedacht als een parodie op fantasy, en dat merk je nog steeds aan de luchtige; vrolijke toon van de verhalen.

De tekeningen van Tarquin verdienen ook wel een vermelding. Hij was al een goede tekenaar met een stijl die de vrolijkheid, absurditeit en spontaniteit van Arleston's verhalen goed kon laten overkomen. En zijn stijl is in elk album beter en beter geworden.

Lanfeust odyssey: het raadsel goud azuur is een goede strip. Ik weet niet meteen of deze strip helemaal duidelijk is als je Lanfeust van troy en Lanfeust van de sterren niet gelezen hebt, maar zelfs dan ga je dit met plezier lezen. En als dit je bevalt, dan kan je die reeksen ook altijd nog eens uitchecken.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten