woensdag 4 mei 2011

Castle jaargang 2


Mijn vrouw en ik hebben de laatste weken het tweede seizoen van de Amerikaanse tvserie Castle gekeken. De reden waarom ik dit in de tijd ben gaan kijken is omdat het hoofdpersonage Castle gespeeld wordt door Nathan Fillion. En hij speelde ooit Captain Malcom reynolds in de beste serie ooit Firefly.

Castle is een serie over een misdaadschrijver die mee op onderzoek trekt met de politie om inspiratie op te doen. Dat is mogelijk door het feit dat hij een goede vriend is van de burgemeester. Zoals meestal in een politieserie op tv zijn de moorden allemaal zeer bizarre zaken. Maar de moorden zijn niet hetgeen wat deze show zo goed maakt. Het is de interactie tussen de hoofdpersonages.

Castle is namelijk nog een beetje een groot klein kind en dat botst soms met de inspecteurs die gedwongen zijn om met hem samen te werken. Ook heeft hij een 16 jarige dochter die verantwoordelijker en volwassener is dan hem. Het is echt een genot om de dialogen, grappen en snedige opmerkingen te volgen. En dan is er ook nog eens de spanning tussen Castle en de inspecteur waarmee hij moet samenwerken: Kate Beckett.

Deze serie is dus zeker een aanrader. En voor de fireflyfans: Er zit ergens een prachtige verwijzing in deze serie naar Malcom reynolds.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten