maandag 23 mei 2011

the Dresden files: fool moon Door Jim Butcher


De Dresden files serie is in Amerika een echt succes. Ze lopen daar zo goed dat men er al een tv serie, een comicreeks en een rollenspel van gemaakt heeft. Deze boeken vertellen belevenissen uit het leven van Harry Dresden, de enige officieel in te huren tovenaar die Chicago telt. Als je dus een probleem hebt van magische oorsprong dan kan je hem inhuren om het voor je op te lossen. Hij werkt ook als raadgever voor de afdeling van de politie die zich met vreemde zaken bezig houdt.

"Fool moon" is het tweede boek in de "Dresden files" reeks. Het eerste deel storm front was al een goed boek, dit tweede deel overtreft dat op alle vlakken. Het is beter geschreven, het verhaal is beter en het heeft een cadans die de lezer meesleurt door het boek. Zoals de titel en de cover al een beetje aangeven, worden er in dit deel aan stukken gescheurde lijken gevonden. En aangezien men aanvallen van normale beesten kan uitsluiten, wordt Harry bij de zaak betrokken. Men wil namelijk weten of er dingen bestaan als weerwolven.

Deze boeken spelen zich namelijk af in een chicago waar magie en het bovennatuurlijke wel bestaan, maar waar de meeste mensen er niets van weten. Voor het merendeel van de mensen die dit boek bevolken, is de wereld in het boek eigenlijk onze wereld. Een van de weinigen die er openlijk voor uitkomt dat het bovennatuurlijke bestaat is Harry Dresden, en hij wordt daarom ook gezien als een wat vreemd figuur.

De Dresden boeken bevatten een rare mix van harde privédetective verhalen en moderne  hedendaagse fantasy. Ik denk dat dit boek op zichzelf te lezen is, maar om echt alle nuances mee te hebben, zou ik toch aanraden om de reeks bij het begin te beginnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten