zaterdag 14 mei 2011

megamind


Megamind is een dreamworks tekenfilm waarvan ik de indruk heb dat die onopgemerkt is gebleven in zijn doortocht in de bioscopen. En dat is onterecht. Nu dat deze film digitaal op te vragen is, verdient hij beter.


megamind goes obama

Megamind is een film over een superschurk. Toen zijn planeet gedoemd was, besloten zijn ouders om hem  in een ruimteschip te steken en naar de aarde te sturen. Maar onderweg krijgt hij een aanrijding met de capsule van Metro man. Metro man is ook een kind van een stervende planeet die naar aarde gestuurd wordt. Metro man landt in een rijk gezin en Megamind landt in een gevangenis. Metro man groeit op en wordt een superheld, en megamind wordt natuurlijk een superschurk die steeds probeert Metro man te verslaan.

Tot hij daar op een dag in slaagt. Na de overwinning op metroman heeft megamind geen doel meer in het leven. Dus besluit hij een nieuwe held te creeƫren om tegen hem te strijden. En dat loopt natuurlijk mis.

Deze film is eigenlijk heel grappig. Er zijn talloze verwijzingen naar superman, lex luthor, lois lane etc... Verder zitten er veel woordspelingen en dubbele bodems in. En de personages zijn echt te gek. Megamind is een symphatieke superschurk. Metroman is een te ijverige Elviskloon. En journalist Roxanne Ritchie is een sprankelende jonge vrouw.

Het verhaal van deze film zie je al van ver aankomen, maar de mooie animatie, de tongue in cheek humor, de dialogen en de visuele grapjes maken dit een aanrader.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten