dinsdag 17 mei 2011

maim: deceased to exist


Deceased to exist is een old school deathmetal album. Zelfs zo old school dat de productie klinkt alsof het een album uit het begin van de jaren 90 is. Deceased to exist is het tweede album van de Zweedse band Maim. En je hoort er duidelijk aan dat dit uit zweden komt.

De bandleden van Maim hebben duidelijk goed geluisterd naar bands als dismember, (oude) entombed, carnage etc... Ook hebben ze om het album wat beter beluisterbaar te maken hier en daar wat passages die trager en iets groovender zijn, toegevoegd. In sommige nummers hoor je ook wel wat invloeden van bands als Asphyx en  bolt thrower.

Dit album bevat 10 nummers waaronder een instrumentaal nummer crematory genaamd. Dit is een trager, duister nummer waarvan ik persoonlijk vind dat het een meerwaarde geeft aan het album. Door dit nummer wordt het constante gebeuk even onderbroken voor een moment van ingehouden woestheid. Ik hoop dat ze op hun volgende album deze stukken vermengen in hun reguliere nummers.

Verder is dit een prima old school deathmetal plaat die iedereen die heimwee heeft naar de goeie ouwe deathmetalstijl van vroeger eens moet uitchecken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten