woensdag 11 mei 2011

pathfinder tales: prince of wolves door Dave Gross.


Dit is het eerste boek in de "pathfinders tales" reeks die uitgegeven wordt door Paizo publishing. Paizo staat natuurlijk vooral bekend als uitgever van rollenspellen en meer bepaald het Pathfinder rollenspel. Dit is paizo's versie van het overbekende "Dungeons and dragons". Voor dit spel heeft men bij Paizo een nieuwe fantasy wereld, genaamd Golarion uitgewerkt. En dit is het eerste boek in een reeks fictieverhalen die plaats hebben op Golarian.

Ik lees graag van deze "tie in" boeken bij de roleplaysettings die ik gebruik, omdat daarin de wereld wat meer tot leven wordt gebracht. Het is iets makkelijker om u een wereld voor te stellen die beschreven wordt in een roman dan als je gewoon een beschrijvende tekst in een regelboek krijgt.

In "Prince of wolves" volgen we de zoektocht van de half elf pathfinder Varian Jeggare en zijn bodyguard Radovan naar een vermiste collega. De "pathfinder society" is een groepering van personen die het als hun taak zien om de mysteries van Golarian te ontcijferen. (Je kan hun eigenlijk het best zien als een club van avonturier/archeologen/schatten zoekers). De persoon waar ze naar op zoek zijn, had in een brief laten weten, iets heel bijzonders op het spoor te zijn, en daarna is er niets meer van haar gehoord. En dus besluiten Varian en Radovan om naar het land Ustalav te reizen om te proberen haar te vinden. Ustalav is een donker land dat gebukt gaat onder vampieren en andere ondoden, en waarvan de inwoners dus niet echt open en gastvrije mensen zijn. Verder krijgen ze op hun tocht te maken met weerwolven, gemuteerde mensen, intriges binnen de adel, cultisten etc... Op zich genoeg ingrediĆ«nten voor een geslaagd fantasy verhaal.

Ik vind dit een tof boek. Dave Gross zijn schrijfstijl is vlot genoeg om goed te kunnen volgen, maar toch rijk genoeg zodat de twee hoofdpersonages elk een duidelijk eigen stijl hebben. De constructie van het boek is op zo een manier gedaan dat de twee hoofdpersonages elk hoofdstuk afwisselen als verteller. Ook vond ik het verhaal meeslepend genoeg om het boek 's avonds niet te willen neerleggen. Al bij al zou ik dit een aanrader noemen als je van pulpy fantasy houdt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten