vrijdag 1 april 2011

critical hit podcast.


Critical Hit is een van mijn favoriete podcasts. Dit is een spin-off van major spoilers podcasts een podcast over comics en "popculture". Bij het uitkomen van de nieuwe (vierde) editie van Dungeons & Dragons
deden ze een review van de nieuw verschenen players handbook. Een van de gastheren van Major spoilers was wel geïntrigeerd door dit spel en stelde voor om het eens te proberen en om hun probeersels misschien op te nemen. En zo zijn ze dus begonnen.

Critical hit zijn dus opgenomen sessies van een groep die D&D 4the edition spelen. Maar door de manier waarop ze het doen, is het toch zeer interessant. De spelers vervullen allemaal een rol, die het mogelijk maakt om deze podcast goed te volgen ook al ben je niet echt bekend met de 4de editie.  Zo is een van de spelers een nieuweling op gebied van roleplay en hij stelt dus vragen, ook naar dingen die volgens de andere spelers duidelijk zijn. Een andere speler is dan weer meer geïnteresseerd in het verhaal en de personages en minder in de regels.  Het verhaal dat men in deze podcast creeërt is meeslepend en heeft een epische kwaliteit. En de personages in het verhaal zijn interessant, en worden goed gespeeld.

Ik stel dus voor dat je deze podcast eens opzoekt, en de volgende keer als je eens wat tijd op te vullen hebt, dat je dit eens beluistert.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten