woensdag 20 april 2011

starman omnibus 1Deze week lijkt in het teken te staan van het ontdekken van oudere dingen die ik om de een of andere redenen nog niet kende. Gisteren fields of the nephilim, en vandaag Starman. Deze omnibus bevat de eerste 16 delen van starman door James robinson reeks. Deze reeks gaat over Jack Knight, wiens vader een ex superheld is, starman genaamd. Jack baat een winkel in vintage spullen uit, terwijl zijn broer David in de voetsporen van zijn vader is getreden. En dan wordt David neergeschoten en ziet Jack zich door omstandigheden verplicht om de "sunrod" (het apparaat waar een starman zijn kracht haalt) op te nemen en de nieuwe starman te worden. En dit is niet echt naar zijn zin.

Deze reeks is heel goed geschreven met veel aandacht voor de motivaties en gedachtegang van superhelden. De tekeningen hebben een sterk gestileerd karakter, en je moet er even aan wennen maar ze versterken de sfeer die in deze comic hangt wel. En aan de looks, kledingdracht en tatoeages van het hoofdpersonage kan je duidelijk afleiden dat het hier om een jaren 90 comic gaat.

Mijn oordeel na het lezen van deze omnibus is overwegend positief. Vooral het tweede deel van deze bundel vind ik echt de moeite. Op het einde van deze bundel is jack knight starman, en heeft de comic een mooie cast opgebouwd. Alles staan dus klaar om ook de rest van de reeks uitstekend te maken. Ik ben eens benieuwd.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten