maandag 11 april 2011

morning glories


Rond "morning glories" hing al een tijdje een internetbuzz, en nu dat de eerste collectie ervan verschenen is, vond ik dat het tijd was om dit eens uit te checken. En ik moet zeggen dat het een interessante reeks lijkt.
Deze collectie bevat de eerste 6 comics van deze reeks. In het eerste deel maken we kennis met 6 personages (drie jongens en drie meisjes) die aanvaard zijn op een prestigieuze priv├ęschool. Maar eens ze daar zijn, lijken er vreemde dingen aan de hand te zijn. De lesmethodes zijn heel hard, en er gebeuren ook allerlei rare dingen.

De hoofdpersonages zijn allemaal goed uitgewerkt zodat je ook echt meeleeft met wat er met hun gebeurt. Een mogelijke valkuil waar dit in zou kunnen lopen is het "lost sydrome", maar dat gevoel krijg ik er eigenlijk nooit bij. Ondanks dat je net als de hoofdpersonages niet echt weet wat er aan de hand is, heb je toch het gevoel dat de schrijver (Nick Spencer) weet waar hij naar toe wil.

Deel 6 van deze comic is het laatste deel in deze bundel, en daarin lijkt het alsof we een glimp van de toekomst te zien krijgen. Of dat is toch mijn indruk. In deel 6 lijkt het namelijk of deze comic plots over iets anders gaat. En wat de connectie tussen deze twee dingen is kom je natuurlijk pas te weten verder in het verhaal. (en in een andere nog te verschijnen bundel)

De tekeningen en inkleuring zijn goed, alhoewel ze een beetje koud kunnen aanvoelen. Dit zorgt ervoor dat de wanhoop en de uitzichtloosheid van dit boek goed overkomt, maar voor de meer horror getinte elementen komt het wat afstandelijk over.

Ik vind dit echt een aanrader. Het leest vlot, heeft genoeg diepgang en is meeslepend. Als je van dingen als lost of flashforward houdt, is dit wel iets voor u.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten