vrijdag 22 april 2011

gamer's haven


Tijdens mijn werkuren luister ik regelmatig naar podcasts, en een van de podcasts waar ik naar luister is de Gamer's haven. Dit is een podcast waar 3 roleplayers samenkomen en een onderwerp behandelen. Verder vullen ze hun podcast aan met reviews, nieuws etc.. Het toffe hieraan is dat het altijd een gesprek onder vrienden blijft. Het soort gesprek dat iedereen die into roleplay is, wel al eens gehad zal hebben terwijl je rondhangt in je favoriete spellenwinkel.

Iets anders wat gamer's haven ook aanbiedt zijn opnames van hun roleplay sessies. En dat zijn echt rauwe opnames. Er is niets aan gescript of ge√ędit. Dus je krijgt de roleplaysessie te horen zoals ze is met alle foute opmerkingen en verwijzingen die eigen zijn aan een roleplaysessie. Deze opnames geven je echt het gevoel alsof je bij de sessie aanwezig bent. En ze zijn ook zeer handig om eens te checken hoe dit of dat roleplaysysteem nu eigenlijk echt werkt.

Aangezien het merendeel van de sessies waarin iemand van de uitgebreide gamer's haven crew zit, wordt opgenomen heb je heel veel verschillende "actual play" opnames in een hoop verschillende systemen. Enkele systemen waarvan er opnames bestaan zijn: Dungeons and dragons (zowel 3.5 als 4.0 als pathfinder); Savage worlds (zowel basis savage worlds als deadlands); mutants and masterminds; warhammer rpg, etc...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten