vrijdag 15 april 2011

Ronson inc: goudeerlijk


Ronson inc is een western geschreven door Willem ritsier en getekend door Minck Oosterveer. In deze reeks volgen we de belevenissen van een detectivebureau dat ronson inc heet. In dit verhaal krijgt dit detectivebureau de opdracht om twee deserteurs op te sporen. Men vermoedt dat deze zich aangesloten hebben bij een lokale bende. Verder is er nog een afpersingszaak en de gevolgen daarvan die de rest van dit verhaal uitmaken.

Het is een stripverhaal met zeer veel geweld en ook redelijk wat naakte vrouwen. Soms doet het wel wat denken aan de moderne westerns zoals deadwood, of silverado. Het doet ook denken aan Durango om het eens te vergelijken met een andere strip. Alleen is er een probleem met het tempo. Door de manier waarop dit verhaal vertelt wordt, krijg ik het gevoel dat alles heel snel gaat. En in westerns is juist de langzame opbouw naar een climax wat voor een groot deel van de charme zorgt.

Maar dat is een detail, want verder is dit een goede, degelijk gemaakte, ontspannende westernstrip. Dus als je van westerns houdt zeker Ronson inc eens een kans geven.

Ik heb ergens opgevangen dat dit deel het laatste deel zou zijn, alhoewel er in het verhaal nog enkele verhaallijnen open gelaten worden voor een eventueel vervolg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten