maandag 18 april 2011

de orde van de drakenridders: de zon terugzien


De orde van de drakenridders is een van de beste stripreeksen van het moment. De scenario's zijn van de hand van Ange, wat een pseudoniem is voor het franse schrijversechtpaar Anne en Gérard Guéro. Ze werken steeds met verschillende tekenaars,alhoewel ze er wel steeds op letten dat ze samenwerken met tekenaars die goede kwaliteit afleveren. de tekenaar van dit deel is Démarez.

In deze serie vertellen ze elke keer een afgerond verhaal uit de geschiedenis van de Orde van de drakenridders. De verhalen spelen zich af in een fantasy wereld waar draken in voorkomen. Door hun aanwezigheid vervormen deze draken de natuur en de mens. Dit verschijnsel noemt men de Veil. De enige die daar immuun voor zijn zijn maagden. Door die Veil is het ook onmogelijk om ongemerkt bij een draak te komen, tenzij je een maagd bent natuurlijk. Dus heeft men ooit een strijdersorde van maagden opgericht: de orde van de drakenridders.

Wat deze verhalen echter zo goed maakt, is dat de draak en de strijd er tegen eerder de achtergrond vormen om verhalen te vertellen over menselijke interactie in extreme omstandigheden. In dit verhaal bijvoorbeeld, weten de drakenridders waar de draak zit, maar krijgen ze geen toestemming van de heersende elite van de streek waar de draak zit, om het gebied te betreden waar de draak zit. En dan is er nog de jaarlijkse dekking: het toewijzen van de jonge vrouwelijke slaven als sexslavinen (en ze dus te ontmaagden en vatbaar te maken voor de Veil.)

Zoals altijd is dit weer een zeer goed verhaal dat vooral door realistische emoties en conflicten tussen personages voortgedreven wordt. Dit is echt de moeite.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten