dinsdag 12 april 2011

benighted: asylum cave


Benighted is een franse deathgrind band, en asylum cave is hun nieuwste plaat. Dit is een conceptalbum over iemand die zijn leven geïnspireerd heeft op Joseph Fritzl. Het is dus tekstueel geen plaatje over de fijnere dingen in het leven. Maar dat past eigenlijk wel goed bij de muziek die de band maakt.

Benighted spelen een mix van grindcore en deathmetal opgesmukt met enkele deathcore en metalcore invloeden. De band doet op die manier wel wat denken op een modernere versie van de Carcass ten tijde van "reek of putrefaction". Maar er zijn ook raakvlakken met bands als Aborted en Coldworker. Het laatste nummer op deze cd is trouwens een Nasum cover, wat ook een band is die je zeker als invloed mag tellen.

Toch slagen ze er op een of andere manier in om al die blastbeats, groovy deathmetalstukken, grunts, screams en pigsqueels om te vormen tot  beluisterbare en zelfs enigszins catchy nummers. Luister maar eens naar nummers als prey en hostile. Dat zijn echt nummers die als mokerslagen aankomen. Maar eens je over die eerste bruutheid kan kijken, merk je dat het echt goede doordachte nummers zijn, die er in slagen om de aandacht vast te houden.

Benighted is dus echt een goede band, en Asylum cave is een echte aanrader

Geen opmerkingen:

Een reactie posten