maandag 6 juni 2011

x-men first class


Mijn vrouw en ik zijn gisteren naar de bioscoop geweest en hebben daar de nieuwste x-men film gekeken. X-men first class is een prequel van de drie eerdere X-men films. En ik vond het een zeer amusante maar geen perfecte film.

De film gaat over hoe Charles Xavier (professor X) en Erik Lensherr (Magneto) mekaar hebben leren kennen en over de oprichting van zowel de X-men als de brotherhood. De film speelt zich af in de jaren 60 en heeft een heel hoog James bond/spionnen/ koude oorlog gehalte. Men probeert namelijk om de Hellfire club te stoppen. De hellfire club is een organisatie onder Sebastian Shaw, die van mutanten het dominante ras op aarde willen maken. Deze organisatie is in de film voor een deel verantwoordelijk voor de Cuba  raketten crisis.

Natuurlijk zijn er ook enkele problemen met deze film, vooral als je hem bekijkt met de andere films of de originele comic series in je achterhoofd. Sommige acties in de originele X-men films zijn, als je ze in de context van deze film bekijkt, best wel vreemd. En ook de keuze van de personages in deze film is redelijk vreemd. Dit zou over de eerste X-men moeten gaan, maar een groot deel van de personages in deze film, zijn eigenlijk redelijk nieuwe x-men. En andere personages zijn dan weer helemaal aangepast om beter te passen in een film voor een Amerikaans publiek.

Ook zit er een grote fout in deze film. Mystique verandert zich ergens in iemand, en neemt ook de speciale uitrusting van die persoon over, alhoewel er in het kamp van de x-men nog niemand ooit die uitrusting gezien heeft, en het zelfs een plotpunt is dat men er niets van af weet.

Maar buiten deze puntjes is dit een goede film. De acteurs doen hun werk goed, het verhaal is vlot, de actiescenes zijn mooi gefilmd en niet te lang (wat bij dit soort actiefilms wel eens wil voorvallen). Kortom dit is een toffe blockbuster actiefilm, die volgens mij zeker niet moet onderdoen voor de andere X-men films.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten