donderdag 16 juni 2011

pathfinder: kingmaker adventure path


Ik heb de laatste weken het volledige Kingmaker avontuur voor het Pathfinder rollenspel systeem gelezen. Het pathfinder rollenspel is een afgeleide van Dungeons and dragons uitgegeven door Paizo. Het kingmaker avontuur is verschenen in hun maandelijkse tijdschrift Pathfinder adventure path.

In Kingmaker worden de personages verzocht om de "stolen lands", een wildernis gebied dat betwist wordt door zowel Brevoy als Pitax, te verkennen en indien mogelijk zelfs te beschaven.  In de loop van het avontuur evolueren de personages van ingehuurde avonturiers tot de heersende klasse van een nieuw koninkrijk. Dus worden er ook regels gegeven om een koninkrijk te besturen, en zelfs een manier aan de hand gedaan om veldslagen op een snelle/ abstracte manier uit te vechten.

Verder vind je in de 5 delen van de Kingmaker Campaign ook een hoop achtergrondinformatie bij de omgeving waarin het avontuur zich afspeelt. Zo worden de buurlanden uitgelegd, wordt er extra aandacht besteed aan de religie en cultuur van de stolen lands of worden er extra avontuurideeƫn aangereikt. Verder staan er in elk boekje een deel nieuwe monsters, en een fictieverhaal geschreven door James L. Sutter.

Na het lezen van bijna 500 pagina's kan ik niet wachten om deze campaign te gaan leiden, en me de komende jaren te verdiepen in zowel de stolen lands als in het pathfinder rpg systeem.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten