donderdag 9 juni 2011

origin: entity


Ik ben de laatste dagen blijkbaar in de mood voor death metal, want na de mitochondrion review van gisteren, bespreek ik vandaag de nieuwste cd van Origin.

Op Entity gaat Origin gewoon verder waar ze op hun vorige album antithesis gestopt waren. Wat eigenlijk wel opmerkelijk is want sinds dat album hebben ze van zanger gewisseld en een gitarist verloren. Maar toch zijn ze er weer in geslaagd om een ultra technisch, mega brutaal maar toch goed beluisterbaar album te maken.

En dat is nu juist de kracht van Origin. Ondanks dat de band nummers schrijft die vol zitten met blastbeats, freaky gitaar- en baslijnen en vreemde tempowisselingen slaagt men er toch in om de nummers beluisterbaar en soms zelfs wat groovend te houden. Het technisch niveau van deze band is zo hoog, dat ik mensen al heb horen zeggen dat het lijkt alsof deze band bestaat om te showen wat er allemaal mogelijk is met enkel een gitaar, een basgitaar en een drumstel.

Op Entity staan 11 nummers, waaronder een instrumentaal tussenstuk als adempauze, en ze zijn allemaal van het zelfde torenhoge niveau. Origin is volgens mij een van de beste bands in het technische (death)metal genre.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten