dinsdag 14 juni 2011

legenden van Troy: de zoektocht van Alunys.


Ik ben een grote fan van de stripreeksen die deel uitmaken van het Troy universum. De franse stripschrijver Arleston heeft deze wereld gecreëerd om er zijn stripheld Lanfeust in te plaatsen. Maar ondertussen heeft hij al een heel deel nevenreeksen en spinoff's die zich ook afspelen in het Troy universum. De legenden van Troy is zo een nevenreeks.

In de wereld Troy waart een legendarisch beest rond, en die zorgt ervoor dat iedereen in die wereld een magische gave heeft. In Eckmül, de belangrijkste stad op Troy, bevindt zich het conservatorium. Dat is de plaats waar men de wijzen opleidt. Zij zijn degene de magie geleiden, en er voor zorgen dat iedereen zijn magische krachten kan gebruiken.

In dit op zichzelf staand album volgen we de belevenissen van Alunys (een wijze die door een verkeerd uitgepakt experiment zijn bewustzijn met een kat moet delen), Shëpah (de kat in kwestie), Marikiri (een kruidenverkoopster die de eerste vrouwelijke wijze op Troy wil worden) en Kyslapeth (een hooghartig, ijdel slijmballetje) op hun zoektocht naar de legendarisch Krobratridenten. Maar het verhaal dient eigenlijk enkel als excuus om de hoofdpersonages in grappige situaties te krijgen. Ook is er weer een heel deel hilarische nevenpersonages.

Van Arleston is algemeen geweten dat hij een groot liefhebber is van de Asterix strips en dat schijnt duidelijk door in dit album. De opbouw en sfeer van dit album doen wel wat aan Asterix denken. In de legenden reeks laat Arleston zich bijstaan door Melanyn bij het uitwerken van het scenario. De tekeningen zijn van de hand van Cartier, en hebben een soort zwierigheid die het midden houdt tussen cartoonstijl en de stijl die je meer ziet opduiken in Arleston strips.

Ik heb me goed geamuseerd met deze strip. Het is een tussendoortje, maar wel een amusant tussendoortje. Ook zitten er enkele passages uit het verslag van Kyslapeth als bijlage in dit boek, en ook die zijn zeer amusant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten