dinsdag 19 juli 2011

pathfinder tales: winter witch door Elaine Cunningham


Winter witch is het tweede boek in de pathfinder tales serie. Zoals ik al eerder zei zijn de pathfinder tales verhalen die zich afspelen in de wereld Golorian. De wereld die speciaal gemaakt om als achtergrond te dienen bij het pathfinder rollenspel. Ik lees graag verhalen gebaseerd op rollenspel werelden ,zeker als ik zelf bezig ben met dat rollenspel, omdat de wereld daarin altijd wat wordt uitgediept. Vooral de volksaard en gewoontes komen veel duidelijk naar voor in een roman dan in een wereldbeschrijving in een rollenspel boek.


Elaine Cunningham

Winter witch gaat zowel over de Ulfen Barbaar Ellasif die haar zuster wil redden, als over Declan Avari, een jonge kaartenmaker/tovenaar uit Korvosa, die op zoek gaat naar zijn ontvoerde leermeester. Dat samen met die leermeester ook het dienstertje waar hij een oog op had verdwenen is, motiveert hem natuurlijk nog meer. Hun tocht voert hun vanuit Valeria, door het land van de Linnorm koningen, naar Irrissen, het land van de witte heksen. Zoals meestal bij dit soort ondernemingen leren de hoofdpersonages dingen bij over zichzelf.  Ook worden ze vergezeld door Skywing, een huisdraakje, die om de een of andere reden bij Declan wil blijven.

Elaine Cunningham is een schrijfster die  haar sporen in de Fantasy al lang verdiend heeft. Je merkt in winter witch dat ze heel vlot en duidelijk schrijft. De personages zijn niet van karton, en hebben twijfels en drijfveren. Ze is er ook in geslaagd om van de magie iets verwonderlijk te maken. Iets wat bij dungeon and dragons spellen (wat pathfinder uiteindelijk toch is) soms nogal eens aan wordt voorbijgegaan. Vaak is de reactie: magie, ja dat is gewoon een deel van het leven.

Ik vind dit een tof, vlot lezend, ontspannend boek wat toch iets meer inzicht geeft in de wereld van Golarian.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten