dinsdag 12 juli 2011

chest pain: chest pain


Chest pain is een relatief nieuwe band uit Austin, texas die ik heb leren kennen door een tip van Das violent city. Deze plaat duurt ongeveer zeven en een halve minuut en er staan 10 nummers op. Daaruit kan je al afleiden dat Chest pain geen band is, die lange uitgesponnen rock nummers maakt.

Chest pain speelt de stijl muziek die men meestal omschrijft als powerviolence. Een zeer snelle, furieuze hardcore stijl. Af en toe wisselen deze snelle stukken af met tragere stukken zodat je een dynamisch geheel krijgt. Enkele bands met een duidelijke invloed op chest pain zijn Crossed out, no comment, infest etc... Je zou ze ook kunnen plaatsen tussen de meer hedendaagse bands als trash talk, ceremony, mind eraser, alhoewel Chest pain een iets minder zwaar geluid heeft. Op de een of andere manier( volgens mij heeft het met de zang te maken) slagen ze er in om ook oude begin jaren 80 hardcore te laten doorklinken in hun muziek.(denk Minor threat, ssd, etc...)

Chest pain is zeker in band om uit te checken als een van de hierboven genoemde bands u iets zegt. (Via de link naar de chest pain bandcamp pagina kan je het hele album beluisteren)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten