woensdag 13 juli 2011

w.e.s.t 6: seth


Seth is het zesde (en naar ik heb gehoord, waarschijnlijk ook voor een heel tijdje het laatste) deel van de stripserie W.e.s.t. Deze serie wordt geschreven door Xavier Dorison en Fabien Nury en getekend door Christian Rossi. Het verhaal in Seth is het tweede deel van het verhaal dat begon in W.e.s.t 5: Megan.

W.e.s.t staat voor "weird enforcement special team" en het is een organisatie die occulte zaken oplost voor de Amerikaanse regering. Deze reeks speelt zich af rond de vorige eeuwwisseling en bevat dus een hoop western element aangevuld met horror en occulte tinten. In dit zesde deel zien we hoe Morton Chapel (de leider van w.e.s.t) en de andere leden proberen af te rekenen met de demon die zowel de vrouw als de dochter van Chapel onder controle heeft/had.

Als je de korte inhoud van dit verhaal leest denk je waarschijnlijk dat deze strip niet echt iets speciaal is. Maar eigenlijk is dit verhaal een stuk beter dan de inhoud laat uitschijnen. Er wordt namelijk tijd genomen om geloofwaardige personages neer te zetten, en ook de personages onderling hebben verschillende doelen, wat tot spanningen leidt. Wat ook erg opvalt aan zowel de vertelstijl als aan de tekeningen is dat sfeer primeert boven verhaal. Iets wat je bij goede horror wel vaker ziet.

De tekeningen van Rossi tillen dit boek echt naar een hoger niveau. Soms zijn de tekeningen gedetailleerd en kan je een duidelijke invloed van Giraud zien, en op andere momenten zijn het kleine schilderwerkjes en zijn het vooral de inkleuring en het lichtinval de de tekening duidelijkheid geven.

Dit is echt wel een leuke reeks voor mensen die van occulte verhalen of van westerns houden. Of zelfs nog beter, mensen die van een combinatie van de twee houden.Geen opmerkingen:

Een reactie posten