woensdag 27 juli 2011

deadland: the devil's six gun


Dit lijkt wel een deadlands blog te worden. Eerder artikels over deadlands kan je hier vinden. Ook de uitleg wat deadlands eigenlijk juist is staat daar (of hier). Dit artikel gaat over de eerste deadlands comic: the devil's six gun geschreven door David Gallaher en getekend door Steve Ellis.

Dit is een echte comic. Dus het is een boekje van een 24 pagina's dik, in een klein formaat en uitgegeven als een magazine. En dan staan er ook nog enkele pagina's met reclame voor de andere boeken van de uitgeverij (image) in. Het hoofdverhaal is "the devil's six gun", maar er staan ook 5 pagina's van een ander verhaal in. Dat is een vervolgverhaal dat in de 4 geplande comics over deadlands gaat staan.

Het hoofdverhaal is ok, maar zeker niet meer dan dat. Het is een verhaal over een Tsjechische wetenschapper die naar Amerika emigreert, en daar de opdracht krijgt om een wapen te maken dat zelfs de duivel zou kunnen doden. Hij begint eraan en gebruikt natuurlijk ghost rock als basis voor zijn uitvinding. En vanaf daar loop alles mis in zijn leven.

Het probleem met dit verhaal is dat het meer weg heeft van een samenvatting dan van een echt verhaal.Men gaat echt op een sneltrein vaart door het verhaal. Daarenboven had  ik nooit het gevoel dat het me iets kon schelen wat er met het hoofdpersonage gebeurde. En dat is toch een essentieel gegeven van een goed horrorverhaal.

De tekeningen zijn wel tof. Ellis heeft een expressieve, donkere tekenstijl met veel lijnen. En de inkleuring versterkt deze indruk nog. Een ander tof aspect van dit boek is dat er op het einde de roleplayinformatie over "the devil's six gun" staat.

Al bij al was dit een aardig tussendoortje, dat mensen die van de sfeer van deadlands houden, best zullen kunnen waarderen. Maar het is zeker niet meer dan dat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten