donderdag 4 augustus 2011

exhumed: all guts, no glory


Zoals je al aan de hoes kan zien, is Exhumed een extreme band. "All guts, no glory" is de opvolger voor het in 2003 verschenen "anatomy is destiny". In die lange periode tussen beide albums heeft deze band stilgelegen. Bandleider Matt Harvey was zowel de sfeer in de band, als het feit dat er in zijn ogen geen vooruitgang gemaakt werd, beu en besloot dus om met de band te stoppen. Nu zoveel jaar later kruipt het bloed waar het niet gaan kan, en heeft hij Exhumed terug opgericht.

Het enige verschil tussen deze exhumed plaat en de vorige is dat de productie van deze plaat beter is. Verder is alles bij het oude gebleven. Als je dus al into Exhumed was, kan je deze plaat dan ook blindelings oppikken. Voor diegenen die deze band nog niet kennen: Exhumed speelt grind met een grote thrash injectie. Het belangrijkste voorbeeld voor Exhumed blijft toch Carcass ten tijde van 'reek of putrefication". Maar je kan ook goed horen dat de leden van Exhumed graag naar bands als slayer en exodus luisteren.

De songs zijn echt nummers met een kop en een staart en verschillen onderling genoeg zodat de hele plaat blijft boeien. Ook de afwisseling tussen de twee zangers geeft deze band een extra energiepuls. Een van de stemmen is een powerviolence/ hardcore schreeuw terwijl de andere grunt.

All guts, no glory is een goede extreme grind/death metal plaat die je zeker eens moet beluisteren als je tegen zo extreme muziek kan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten