zondag 5 september 2010

figaro 5: de duivelsbijbel

 
Dit is het al het 5de deel van deze reeks van Steve van bael en dit is het beste deel van deze serie tot nu toe. De figaro boeken gaan over een geheim detective bureau wat zich onder een kapsalon bevindt. Zowel het kapsalon als het detective bureau heten figaro. In dit deel krijgt het de kapper ook wat aandacht (of screentime om een filmterm te gebruiken) en ik vind dat dit echt wat toevoegd aan het boek.

Het verhaal past heel goed in de trend van de hedendaagse godsdienstige mysteries alla de davinci code etc... Maar ik vind dat de uitwerking heel goed gedaan is. Ook het ritme van deze strip vind ik echt goed zitten. Het leest alsof je op een achtbaan zit. Je wordt meteen in het verhaal gezogen, en er gebeuren allerlei dingen op een razend tempo en voor je het weet ben je op het einde van het boek.

Verder zit het boek vol met verwijzingen naar bv, filmsterren, films etc... Dit zorgt er ook weer voor dat het lezen van deze strip heel plezant blijft. Dit is echt een aanrader als  je van een goede, licht humoristische strip houdt. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten