woensdag 30 maart 2011

ageless oblivion: temples of transcedent evolution


Groot brittanië heeft een verleden van heel goede death metal bands. Je hebt daar bands als bolt thrower, carcass, benediction, etc... Maar tegenwoordig brengt dat eiland ons meestal trendy deathcorebands. Ageless oblivion is de uitzondering op die regel. Dit is een jonge londense death metal band (temples of transcedent evolution is hun debuutalbum), die kwalitief hoogstaande death metal aflevert. En deze band slaagt er dan nog eens in om niet als een kopie van een bestaande band te klinken (wat bij de meeste nieuwe death metal bands toch wel het geval is)

Deze band heeft een aantal invloeden genomen en er een eigen stijl uit gecreërd. Ik hoor zowel invloeden van groovy old school death metal (asphyx, bolt thrower), als van de brutere amerikaanse bands (suffocation, morbid angel). Dit mixen ze dan nog met wat invloeden uit de sludge, doom en stoner hoek om zo tot een mooi en vrij orgineel geheel te komen. Soms heeft het wel wat weg van een band als Immolation, maar het wordt nergens zo technisch of hoekig.

Het eindoordeel is dat dit een heel goed debuutalbum is van een death metal band die je absoluut in de gaten moet houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten