zaterdag 15 januari 2011

de platen van 2010

De platen van 2010 volgens mij. (Uit diegene die ik al beluisterd heb.)
bitter end: guilty as charged  Een texaanse hardcoreband met metalinvloeden. Het is echter geen metalcore maar een goede mix van nyhc (denk aan de cromags, madball, etc) en thrash metal (denk aan anthrax etc...)
burning love: songs for burning lovers Dit is de nieuwe band van Chris van Cursed. Ze spelen een soort furieuze mix van oude hardcore, punk en rock. Ik heb ze al eens horen omschreven worden als Entombed meets poison idea.
deal with it: eyjaflajökull Een engelse band die als invloeden cromags, life of agony en jaren 80 metal geven. Zelf voegen ze daar nog een zekere gekte en lak aan regels aan toe. Het eindprodukt is een donker,verslavend album over hoe wij mensen onze wereld aan het vernielen zijn.
harda tider: gatan kallar Zweedse Old school hardcore met teksten in het zweeds. Als je enige liefde voor hardcore voelt is dit iets voor u.
alpinist: lichtlaerm Duitse neocrustband. hard, snel maar toch met  melodie.
terror: keepers of the faith Nieuwe cd van een van de populairste hardcorebands. afwisselend genoeg om te blijven boeien, maar toch coherent genoeg om altijd herkenbaar te zijn als Terror.
nomos: notes from the acheron Snelle, licht chaotische hardcore uit new york
rearranged: new forms goede youthcrew uit rusland.
nails: unsilent death furieuze mix tussen grind en hardcore.
tremors demo Engelse band die een goede demo vol met snelle, harde hardcore afleveren.
drudkh: handfull of stars atmosferische mengeling tussen ukraïnse folk en black metal. Klinkt altijd droevig en donker.
exodus: exhibit b (the human condition) Een goed album van deze amerikaanse thrash legende. Meer moet dat soms niet zijn.
hail of bullets: on divine winds Nederlands all star death metal band die hier nummers hebben die zowel catchy als brutaal zijn.
immolation: majesty and decay Zeer technische death metal, maar toch verliezen ze nooit de sfeer en de beluisterbaarheid uit het oog.
negura bunget: virstele pamîntului Roemeense black metal band waarin je duidelijk de roemeense roots in hoort doorschemeren. Heel sfeervol  en dromerig.
triptykon: eparistera daimones het debutalbum van Tom Warrior na de split van Celtic frost. Gaat gewoon door waar het vorige Celtic Frost album gestopt was. Donkere, zware nummers met zowel doom metal, black metal als new wave invloeden.
urfaust: der freiwillige bettler Nederlands Black metal trio die op de valreep van 2010 nog een album afleveren dat door zijn mix van black metal, new wave en avant garde een donkere naargeestige sfeer weet neer te zetten.
watain: lawless darkness Zeer felle black metal. Altijd intens, maar ook altijd melodieus.
the national: high violet Een exellent album gemaakt door een band die invloeden van nieuwe folk, new wave en post rock mengt. De bariton stem van de zanger maakt het plaatje compleet.
the gaslight anthem: american slang Deze amerikaanse band mixt americana en punk rock. Dit is een soort hybride vorm van Bruce springsteen, Tom Petty, the clash en Bad religion. En ze hebben ook nog eens goede songs en een goede zanger.
leonard cohen: songs from the road Een liveplaat met doorleefde versies van een hoop hits van een van de grote songschrijvers van de laatste 50 jaar.
johnny cash: american VI (ain't no grave) De laatste postume plaat van Mr Cash. Je hoort aan deze plaat echt dat Cash op zijn laatste benen liep. kippenvelplaat.
Ryan Bingham: junky star Een jonge amerikaans singer/songwriter. Hij speelt ook mee in de film crazy heart, en heeft voor die film het themanummer geschreven. Prachtige countrypop die dingen als nebraska van Bruce springsteen in gedachten brengt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten